MIDSOMMAR
















Bilder från Midsommar 2011 hos Emma och Inre hamn.

Har haft fullt upp denna vecka, vilket har resulterat i en bloggpaus. Jobbet har stått mig upp över öronen. Inte vad vid att gå upp halv fem på morgonen längre. Tur man kan ändra sina vanor snabbt i alla fall.

Midsommar var i vilket fall riktigt trevlig. Vi var ett gäng som firade den hemma hos Emma med grill, nubbe och kransar och allt annat som hör midsommar till. Hade önskat finare väder, men det blev en typsik svensk midsommar istället. Inte fy skam det heller!

KROATIEN




























Bilder från Poréc och Venedig, juni 2011.

Ja, då var man hemma igen. En vecka går alldeles för fort samtidigt som jag tycker det är väldigt lagomt. Semestern var toppen. Kroatien var däremot kanske inte som jag föreställt mig. Själva staden, Poréc, såg ut precis som jag förväntat mig den. Otroligt vacker, gammal och mysig, men samtidigt väldigt ren. Däremot så såg kanske inte omgivningarna ut som jag förväntat mig. Saknade väl kanske helt enkelt palmerna. Hur som helst tog vi dagsutflykten till Venedig som vi hade planerat. Det var verkligen semesterns höjdpunkt. Strålande sol, 35 grader varmt och världens charmigatse stad. Vi åkte gondol tillsammans med en flaska champagne, taxibåt i la Grande Canale och gick på sightseeing i gränderna på egen hand. Dagen var tyvärr alldeles för kort så en resa tillbaka någongång är helt klart med i planeringen.

Idag är det midsommar. Blir lite grill och midsommarmys hemma hos Emma tillsammans med sju andra. Lite spontant planerat allt. Kanske då det blir som bäst. Hoppas ni får en trevlig midsommar allihopa!

OFF


Bildkälla: Ving

Går allt som det ska sitter vi förhoppningvis på planet på väg till Kroatien nu. Landar i Pula med ska semestra i en stad som heter Porec. Ska bli roligt att äntligen få bilda sig en egen uppfattning om Kroatien då jag hört så mycket gott från andra. Tillåter vädret blir det kanske också en tur till Venedig och kanske till och med en romantisk gondolfärd?

EXAMEN











Examensfirande med släkt och vänner den 11 juni 2011.

Idag har varit en glädjedag. Inte nog med att jag har tagit min examen, stora delar av släkten har varit hemma hos mina föräldrar för att fira den med mig. STORT TACK alla nära och kära som var med och gjort denna dagen otroligt lyckad. Och tusen tack för alla fina presenter!

Om två timmar bär det av österut. Rättare sagt mot Arlanda. Min examenspresent till mig själv tar mig och Christian till Kroatien. Låter inte det underbart så säg? Kanske kommer upp ett tidsinställt inlägg lite senare. Annars hörs vi när vi kommer hem igen!

SISTA KVÄLLEN MED GÄNGET

















En riktigt fin sista kväll med klassen!

Igår var en fullspäckad dag som startade på stan med Emma. Vi var ute i sista stund för att leta en examensklänning åt mig. Vi fann en tillslut. Lila och fin. Sedan mötte Sara upp oss och vi gick hem till mig för en fika. De fick även agera smakråd och fotografer innan det var dags för mig att dra. Vid tvåtiden hade vi tårtkalas och programavslutning på Värmlands museum. Cirka tjugo personer från klassen var där så det var roligt. Hade lite tävlingar, pratade om åren som har gått och så framtiden förstås.

På väg hem till Sofie för lite förfest stannade några tjejer vid torget för att kika på studenterna. Det är svårt att förstå att det redan gått sex år sedan jag åkte lastbilsflak och sprang ut från Hammarö Utbildningcenter ikväll studentmössa. Som sagt. Lite förfest hos Sofie innan examensmiddagen på Koriander. Biff, pommes och sås till varmrätt och chokladtrffel och skogsbär till efterrätt. Sedan bar det av till Ankan för lite dans. En riktigt lyckad avslutning tycker jag. Var så roligt att träffa alla igen då man inte sett några av dem på över ett halvår. Otroligt roligt att så många kom dessutom, tyvärr saknade vi några.

Nu bär det snart iväg ner till stan för lite mat på Harrys. Ska passa på att samla Christians familj innan vi och hans bror drar. Ska bli riktigt gott med käk nu.

LAST DAY


Jag som alv under flottracet på Klarälven i september 2010..

Känns ganska overkligt men idag är det sista dagen i skolan. Tre år fyllda med både stress, press och roligheter har redan passerat. Men innan det är slut har jag en projektpresentation och opponering ikväll. Sedan är det förhoppningsvis slut. Inväntar bara svar på en tenta och lite inlämningsuppgifter. Så nu är det bara att hålla tummarna att allt ska gå vägen.

Fick en examenspresent av mina föräldrar igår. Alldeles för mycket. Men kan nu säga att jag är stolt ägare till min alldeles egna systemkamera. Vilken lycka. Gissa om den kommer användas flitigt?

STARBOYS











Bilder från Sandgrund igår kväll.

Igår var det en riktigt go söndag. Började med att jag inte hade några batterier i telefonen så lät mig själv sova ut. Var fint väder när jag vaknade så gick ner en sväng och la mig och läste i Stadsträdgården. Christian mötte upp mig efter att han slutat och så tog vi följe hem. Lite spontant bestämde vi oss för att gå ner till stan för att kolla på Starboys på Sandgrundsudden. Väl där mötte vi upp delar av gänget från i lördags samt några nya ansikten. Det blev en riktigt superkväll med underbart väder, mycket människor, härlig musik och goa vänner.

LÖRDAGS











Bilder från Magnus 25 årsfest i lördags.

Idag fyller Magnus 25 år. Detta firade vi i lördags. Vi var ett sådär lagomt stort gäng som grillade och hade det gott i solen ute på Nadias bakgård. Grillade helstekt fläskfilé i chilimarinad, åt årets första färskpotatis och åt en god vinegrette sallad. Till efterrätt hade Nadia fixat med en riktigt fin bärpaj. Blev utgång för större delen av gänget. Jag, Nadia, Moa och Christian bestämde oss däremot för att stanna kvar hos Nadia och småpratade lite innan vi tog en cykeltur hemmåt igen.

VIA APPIA


Emma på Via Appia igår kväll.

Igår var en härlig dag. Temperaturer upp emot 29 grader och strålande sol. Sommaren är verkligen här på riktigt nu. Unnade mig en heldag i solen och blev helt fast i en kriminaldeckare jag fick i julklapp. Kan ju säga att den snart är utläst nu. Framåt kvällen tog jag och Emma en tur ner på stan. Blev sittande uppe i kupolen på Via Appia. Underbar kväll med underbar utsikt.

Idag har jag följt samma bana som igår. Sol och läsning. Har även uträttat ett par ärenden på förmiddagen. Nu har jag precis kommit ur duschen, lyssnar på lite bra musik och taggar inför Magnus 25-årsfest ikväll. Kommer bli fab.

LEDIG!

Premiär för jordgubbar och rosé. Lär bli fler gånger under sommaren.

Idag var min första lediga dag på länge. Superskönt. Började dagen med en promenad med grannen. Var riktigt varmt och skönt ute. Sedan var jag ner en tur på stan för att kika efter en långklänning. Alltså det här med långklänning är inte riktigt min grej. Tror inte ni kommer att få se mig i någon sådan i sommar inte. Men man ska aldrig säga aldrig. Fick däremot med mig ett par flip-flop hem och ett par skor. I eftermiddag var jag och mamma och spelade bilbingo. Lite kärringvarning, jag vet. Men jag tycker det både är roligt och mysigt. Tyvärr ingen vinst denna gång. Bättre lycka nästa gång helt enkelt. Under kvällen har jag och Christian städat lite här hemma, gjort enchildas, tagit en promenad och ätit jordgubbar och druckigt ett glas rosé. Fint att vara ledig alltså.

GÅRDAGEN


Jag på Bishop Arms igår kväll
..

Igår kväll bjöd Christian ut mig på middag på Bishop Arms för att fira att jag fick VG på webbtentan. Är otroligt stolt över mig själv att jag fick så bra poäng (1 poäng från fullt), om man får skryta lite. Var en riktigt mysig kväll med rosé, vitlöksbröd och pasta. Trots lite mulet väder var det riktigt varmt och skönt.

Middagen var också som en liten kompensation för en jobbig natt kvällen innan. Träffade min grupp på skolan klockan 10 i måndags för att göra klart det sista på vårt projekt. Deadline var 24,00. Trots hårt arbete utan varken paus och mat var vi klockan 03,30 fortfarande inte klara och bestämde oss för att åka hem. Hade däremot gruppmöte idag klockan 10 så nu är allt klart och inlämnat. Nu återstår bara presentation och opponering samt ett litet CASE i min andra kurs. Helt galet vad nära examen jag är nu.

RSS 2.0